TERVETULOA
Marja-Sinikka Tuhkanen-Mattilan infosivuille!

Uutiset

8.1.2020Laskiainen tänä vuonnaLue lisää »8.1.2020Runebergin päivän leivokset siis ekat on jo syöty!Lue lisää »16.12.2019Kansalaisaloite jätetty = Ilotulitukset ovat ammattilaisten hommia!Lue lisää »15.12.2019Jouluna herkutellaan monin eri tavoin eri maissaLue lisää »14.12.2019Rauhaa, joulurauhaa - muista joulusi pyhittää!Lue lisää »10.12.2019Joulukortteja on kiva saada ja antaa!Lue lisää »1.12.2019Adventti aloittaa joulun odotuksenLue lisää »4.11.2019Kassalla rupattelu lisää onnellisuutta siis EI itsepalvelukassoille!Lue lisää »2.11.2019Nyt viimeistään on aika sytyttää kynttilöitäLue lisää »14.10.2019Lukutaidon merkitys kasvaa, mutta taso heikkenee!Lue lisää »

Pikakysely

Parasta Pääsiäisen vietossa?

Kunnat ovat suurten muutosten edessä -  Tamperekin!

Uudistuksissa eri ikäisten kuntalaisten huomioiminen ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus on erittäin tärkeä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyessä maakuntien vastuulle kuntien on otettava vahva rooli kuntalaisten osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäjänä.

Kunnat vastaavat edelleen koulutuksesta, nuorisotyöstä, vapaa-ajan palveluista, kulttuurista ja liikunnasta sekä asuinalueiden kehittämisestä ja liikenteestä. Kunnat vastaavat edelleen myös lähipalveluista  mm. terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä (esim. palvelubussit) osana maakuntamallia!!!

TAVOITTEENA TASA-ARVON JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN SEKÄ TALOUDELLISEN JA SOSIAALISEN TURVALLISUUDEN TAKAAMINEN!

me_kaksin.jpg

  • Tehdään yhdessä Tampereesta hyvän työelämän ja arkisen hyvinvoinnin kaupunki.

Tampereen on luotava edellytykset uusille työpaikoille sekä teollisuuteen että palveluihin. Jos vienti ei vedä - veroeurojakaan ei tule. Pelkästään kökkäpalvelujen varaan kunnan talous ja kehittäminen ei voi perustua.

  • Talous tasapainoon.

Asiat tärkeysjärjestykseen, tuottavuutta lisättävä, byrokratiaa kevennettävä eli  rönsyt karsittava hallinnosta. Ei lisää miljoonainvestointeja - tunnelit, ratikka, areena on kuntalaisten maksettavana jo nyt.kiitos_kukkasesta_kaikesta.jpg

  • Turvataan riittävät ja laadukkaat ikäihmisten palvelut kotona ja  laitoksissa.

Lisää käsipareja vanhusten palveluihin - lähellä. EI robotteja! Kunta vastaa kuntalaisten hyvinvoinnista.

  • Koulujen eriarvoistumiskehitys pysäytettävä. Nuorisotakuu toteutettava. Koulutus on kaiken perusta - myös oppipoika-kisälli- mestari malli.maalataan.jpg

Laadukas ja turvallinen perusopetus taattava kaikille lapsille ja nuorille. Nuorille tarjottava jatkokoulutuspaikkoja, työpaikkakoulutusta ja työn ohessa oppimista kehitettävä. Nuorille järjestettävä työtä, koulutusta ja/tai työharjoittelua.

  • Julkisia palveluita mm. terveyskeskus -palveluja on kehitettävä ja uudistettava.

Julkiset palvelut kaikkien saataville ja joustavuutta palvelujen valintaan.  Riittävästi tarjolla myös julkisen sektorin tuottamia tk-palveluja - ei vain yksityisten tuottamia palveluja. Kuntatyö on kunnon työtä.

  • Kulttuuri- ja liikuntaharrastukset kaikkien ulottuville. 

Maksut oltava kohtuullisia siten, että kaikilla mahdollisuus liikuntaharratuksiin. Liikuntapaikkojen käyttövuorot tulisi tarjota lasten ja nuorten liikuntaan maksuttomasti tai nimellisin kustannuksin.

  • Kaavoituksessa ja asuinalueiden suunnittelussa on otettava huomioon mm. lähiliikuntamahdollisuudet. Ympäristö tuo arkeen elinvoimaa.

PyorailijaTytot.jpgMonikäyttöisiä lähiliikuntapaikkoja on sijoitettava kaikkien asuinalueiden yhteyteen. Lisäksi on huolehdittava siitä, että tiivisrakentaminen ei vie puistoja ja että, rantarakentamisessa mm. rantapuistotiet ovat julkisessa käytössä ja että viihtyisiä puistoja on edelleenkin kaupungissa.